Σελίδες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είμαστε διαθέσιμοι να υπηρετήσουμε την επικοινωνία, καλόπιστα και εποικοδομητικά.
Επικοινωνήστε μαζί μας:
webmaster@sitesnblogs.com

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Οι φορητές συσκευές είναι ο νέος βασικός στόχος των επιθέσεων spam και κακόβουλου λογισμικού


Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της έκθεσης Kaspersky Lab, το 2015, οι ψηφιακοί εγκληματίες συνέχισαν να στέλνουν ψεύτικα email από φορητές συσκευές καθώς και ειδοποιήσεις από mobile εφαρμογές, που περιλάμβαναν κακόβουλο λογισμικό ή διαφημιστικά μηνύματα. 
 

Ο όγκος των spam email το 2015 μειώθηκε, αγγίζοντας το 55,28% του γενικού συνόλου των email. Συνολικά, σημειώθηκε μείωση 11,48% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά όμως η αξιοσημείωτη πτώση των spam email μπορεί να αποδοθεί στην αυξανόμενη δημοτικότητα νόμιμων πλατφορμών διαφήμισης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις υπηρεσίες προσφορών μέσω κουπονιών κ.α.
Μεταξύ άλλων, η έκθεση της Kaspersky Lab για τα ανεπιθύμητα email σημειώνει κάποιες σημαντικές τάσεις. Πάνω από τα τρία τέταρτα (79%) του συνόλου των απεσταλμένων email είχαν μέγεθος μικρότερο από 2kb, γεγονός που δείχνει μία σταθερή μείωση στο μέγεθος των email που χρησιμοποιούνται για εκστρατείες spam τα τελευταία χρόνια. Οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί (π.χ. τράπεζες, συστήματα πληρωμών, ακόμη και online καταστήματα) ήταν αυτοί που δέχτηκαν πιο συχνά επιθέσεις με phising email (34,33% επί του συνόλου των επιθέσεων, μια αύξηση της τάξης του 5,59%).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ | Ημερήσια Πολιτική και Οικονομική Εφημερίδα